Várjuk Cegléden    Hívjon bennünket: +36 30 9251694

Az álomruha megtalálásához vezető út - 1. rész

knova

10 október 2016

Nincs hozzászólás

Babó néne riportsorozata elkezdődik

  • Szia, János! Amikor elújságoltad, hogy készülsz egy blogot indítani, hogy a leendő menyasszonyokat ezúton is segítsd, máris megszületett bennem ennek a riportsorozatnak az ötlete.  Az elmúlt évek során tanúja voltam az ismerőseim, a volt tanítványaim tanácstalanságának, amikor közeledett a menyasszonyi ruha kiválasztásának ideje, ezért már legfőbb ideje volt, hogy valaki előre segítsen a tanácsaival.
  • Örülök, Babókám, hogy a kérdéseiddel megkönnyíted ezt a munkát, és együtt majd végigjárjuk ezt a problémakört – némi harapnivaló kíséretében…
  • Szerintem az előttem magukat kellető szilvalekváros papucskák nélkül is tudnék kérdezni, de így tényleg mintha jobban menne…
  • Mindenekelőtt arra lennék kíváncsi, mi a te vezérelved, aminek mindent alárendelsz ebben a szakmában?
  • A legfontosabb elv a számomra, hogy az esküvő gyémántja a menyasszony, neki kell a legszebbnek lennie a nagy napon. Nem akarom én megbántani a vőlegényeket sem, de igen is mindenki a menyasszonyt nézi. Te is bizonyára álltál már az autóddal előnyt adva egy lagzis menetnek, kit kerestél te is azonnal, hogy legalább csak egy pillantást vess rá? Hát persze, hogy a menyasszonyt! Ezért fontos a számomra, hogy minden hölgy megtalálja a tökéletes ruhadarabot ehhez a nagy eseményhez.
  • Akkor szedjük sorba, mire kell ügyelni, ha meg akarjuk találni ezt a tökéletes ruhadarabot!
  • A legfontosabb az előzetes tervezés! Egyre inkább azt tapasztalom, hogy az esküvővel kapcsolatos „körítés” tervezése került a középpontba, hogy milyen legyen például a szalvéta, a lufi, legyen-e csokoládé-szökőkút stb., aztán mire a ruha kiválasztására kerül sor, már egy belefáradt, ideges és türelmetlen menyasszonnyal próbálunk meg egyezségre jutni. Pedig amikor előkerülnek 5-10 év múlva a képek és a videók, mindenki a menyasszonyt és a vendégeket nézi, az addig oly sok időt és fáradtságot felemésztő dolgokra meg már senki sem figyel.
  • Te minek örülsz jobban, ha van elképzelése valakinek a leendő ruhájáról, vagy annak, ha nincs?
  • Pont a két végletet említetted! Szalontulajdonos kollégáimmal beszélgetve kiderült, mindnyájunknak éppen ez a két típus okozza a legtöbb fejtörést. Képzeld el, hogy valaki megérkezik, semmilyen elképzelése nincs, ahhoz viszont rendkívül ragaszkodik… Ne nevess, van ilyen! Csak azt tudja, hogy sem ez, sem az…, de hogy miért nem tetszik, azt nem tudja.  Így viszont nincs mihez igazodnunk! Ennek a hölgynek aztán hogyan lehet tanácsot adni?! És az sem szerencsés, ha valakiben csak egyetlen elképzelés él (látta valakin), és nekünk meg kell győzni őt, hogy ez a fazon neki rettenetesen előnytelen… Ez némi sértődést von maga után, vagy azt, hogy csak azért is azt a ruhát kéri, s nekünk a nevünket kell adnunk ahhoz a megjelenéshez… Ezért hangsúlyozom ismételtem: TERVEZNI KELL!
  • Akkor járjuk körbe azokat a szempontokat, amiket figyelembe kellene venni a tervezésnél!
  • Az első és a legfontosabb az egyéniség figyelembevétele! Ne akarjuk teljesen átformálni az egyéniségünket, hiszen a vőlegény azt a lányt akarja feleségül venni, akibe beleszeretett! Az egyéniséget megőrizve a legszebbnek lenni – ez a legfontosabb!
  • ó, de aki farmerban élte le élete nagy részét, nem esküdhet menyasszonyi farmerban!
  • Valóban, de a habos-babos csipkefellegben sem érezné jól magát, mert idegen tőle.  Válasszon az egyszerűbb, de modern stílusú ruhák közül, mert abban nem mozog esetlenül! A rá vonatkozó szabály is ugyanaz: neki is a legszebbnek kell lennie, mert egy hölgy számára elég kellemetlen, ha bármelyik csinos, jól öltözött vendége elhalássza előle az emberek figyelmét…Tehát mindenki döntse el, mi az a stílus, ami az egyéniségének megfelel: klasszikus, romantikus, extravagáns, arisztokratikus stb. – elég gazdag a kínálatunk, mert például csak a klasszikus vonalvezetést megőrizve is számtalan variációra van lehetőség.
  • Tehát az egyéniségnek óriási szerepe van.
  • Ez még nem minden! Az egyéniség címszó takar még egy kényesebb területet is, a testi adottságokat. Ezzel mindenkinek tisztában kell lennie! Sok lány pontosan tudja, mely előnyös testi tulajdonságait akarja hangsúlyozni a ruhával, de sokan nincsenek tisztában azzal, mit kellene takarni… Kötelességünk ebben segíteni a lányoknak, de – őszintén szólva – nem tartozik a kellemes feladataink közé…
  • Ma megvizsgáltuk az első kérdéskört, amit a ruha kiválasztásának megtervezéséhez ajánlottál, és ez az egyéniség figyelembe vétele. Következő találkozásunkkor folytatjuk a tervező munka lépéseit. 
  • Várlak, Babókám, folytassuk a megkezdett beszélgetést!
  • Jánoskám, amíg beszélgettünk, felmerült bennem néhány ötlet. Ha valaki meghallja ezt a nevet, Héjja János, biztos elsőre a gyönyörű ruhák idéződnek fel benne, de ha valaki jól ismer téged, mint én is, azonnal eszébe jut még pár fontos dolog: jókat enni-inni, nagyokat nevetni!!!! Nem gondoltál még arra, hogy ebben a blogban helye lenne akár néhány jó receptnek is, vagy arra, hogy az emberek esetleg szívesen olvasnának néha a szakmáról humorosabb megközelítésben is? 
  • Gondolkozni fogok rajta!

Vélemény, hozzászólás?

Legutóbbi bejegyzések

  • Igen, ez a címe a televízió egyik népszerű sorozatának, de az élet néha szebb történetet ír, mint amit a szerzők kiagyalnak.

  • Az én Babó barátnőm adta az ötletet, hogy a blogomban elférne néhány jó recept is.